Gică Butoiu - gol de la 35 de m, iar Rapid se califica în Cupa UEFA!

Întradevăr, în 1996 Rapid revenea în prim-plan, calificându-se în primul tur al Cupei UEFA în dauna celor de la Lokomotiv Sofia, iar unul dintre protagoniști era Gică Butoiu.
Aflat cu Rapid Old Boys la turneul ”Campionii din oțel” de la Galați, acesta ne mărturisea că golul marcat la Sofia din apropierea jumătății terenului a reprezentat unul dintre cele mai fericite momente ale carierei sale. Întrebat care ar fi regretele sale ca fotbalist, ne-a spus că acestea se leagă de faptul că nu a reușit să se impună și la echipa națională, datorită concurenței și generației de exceție pe care o avea atunci România.

Alături de Gică Butoiu, din lotul de atunci al Rapidului la Galați s-au mai aflat Bolohan, Constantinovici și Chebac (Lupu și Iftodi făcând parte din echipa Rapidului mult mai târziu).
Revenind la dubla cu bulgarii, în meciul tur din Giulești (la care antrenor era M. Rădulescu) scorul a fost 1-0, golul fiind marcat de Mironaș în min. 74, din lovitură liberă. Meciul de la Sofia a fost decis de golul lui Butoiu din prelungirile meciului.
Lotul convocat de antrenorul Liță Dumitru pentru retur a fost: Blid, Tene, Stanciu, Matei, Dulca, Mironaș, Băban, Bolohan, Constantinovici, Chebac, Chiriță, Zanfir, Tîrțău, Șumudică, Butoiu, Glăvan și Moga.

Gică Butoiu s-a născut în 07.11.1968 la Dragoslavele (Argeș) și a jucat în ordine la: Farul, Standard Liege, Rapid, Farul, FC Național, Farul și ARO Câmpulung Muscel.
În Cupa UEFA are 4 meciuri jucate și un gol înscris, iar în Cupa UEFA Intertoto 2 meciuri și un gol.

Felicitări celor care au știut să răspundă corect!
Mulțumim Flavius Stefanescu pentru contribuție!