TURNEU BABADAG (4 august 2018)

RAPID OLD BOYS A FĂCUT SPECTACOL LA TURNEUL ARMÂNILOR

În plină vară caniculară, Rapid Old Boys a onorat invitația de a participa la un turneu demonstrativ în localitatea Babadag (Tulcea). Pentru că majoritatea componenților din lotul nostru își desfășoară activitatea în fotbal, echipa a fost alcătuită destul de greu și cu unele improvizații. Cu toate acestea participarea a fost una mai mult decât onorabilă și cu aplauze primite la scenă deschisă.

Astfel, în data de 4 august, alături de Rapid Old Boys, pe stadionul „Nelu Stănescu” din Babadag au răspuns prezent echipele Chindia Tîrgoviște, Unirea Urziceni, Delta Tulcea, No Problem Brașov, TTS Constanța, Granitul Babadag și Mecanică Fină București, ultima fiind chiar câștigătoarea turneului. A avut loc și o partidă demonstrativă între formațiile Săgeata Stejaru și Arsenal Camena. Meciurile s-au jucat pe iarbă, dar doar pe jumătatea terenului. Turneul în sine a reprezentat de fapt o sărbătoare a armânilor din localitățile Camena și Baia.

În prima partidă, Rapid Old Boys a întâlnit formația Chindia Tîrgoviște. Deși căldura era infernală, meciul a avut intensitate. Diferența de valoare a fost evidentă și Rapid a condus permanent ostilitățile, pe iarbă și pe tabela de marcaj, chiar și la 5 goluri diferență. În final, vișiniii s-au impus cu 8-5, dar ca punct negativ al defensivei rămân și cele 4 goluri din 5 pe care adversarii le-au marcat cu capul.

Celălalt adversar desemnat a fost formația Delta Tulcea. Viitoarea finalistă a avut în componența lotului mai mulți jucători activi la echipe din liga a III-a, dar și o bancă de rezerve consistentă ceea ce permitea rularea multor jucători și odihnirea altora. Și în acest meci, Rapid a făcut o demonstrație de forță și a condus cu scorul de 3-1. Apoi, având un lot restrâns, giuleștenii au început să cedeze fizic. Scorul avea însă să fie influențat de o gravă greșeală de arbitraj. Caciureac a marcat un gol superb după o execuție la vinclu, adversarii au repus mingea de la centru și au trimis-o către un coechiper rămas neregulamentar în preajma careului nostru iar arbitrul a validat reușita acestuia. Cu toate acestea, la 6-5 pentru Delta, Bardu a avut egalarea în vârful bocancului dar balonul s-a scurs ușor pe lângă poartă. Ultimul gol a fost înscris în timp ce se fluiera finalul, dar a fost validat.

După turneul fotbalistic, a urmat “repriza a III-a”. Una de poveste, alături de armâni la marginea pădurii din Camena. Apoi, târziu în noapte, la pensiunea din Baia. “Refacerea” a fost făcută conform cerințelor medicilor specialiști de la Institutul de Medicină Sportivă cu un borș de pește și o saramură într-o cherhana pe malul mării între Constanța și Mamaia.

 

RAPID OLD BOYS-CHINDIA TÎRGOVIȘTE 8-5
Au marcat: Bardu (3), Bădoi (2), Butoiu, Caciureac, N.Vasile

RAPID OLD BOYS-DELTA TULCEA 5-7
Au marcat: Bardu (3), Caciureac, Bădoi

RAPID: Zidaru-Rontea, Cinciu, Bolohan, N.Vasile, Butoiu, Bădoi, Bardu, Caciureac
Lucian Ionescu (manager)