FC. Voluntari - Rapid Old Boys

Istoric Rapid Old Boys

În fotbalul de pretutindeni conceptul de Old Boys reprezintă în fapt readucerea în prim plan, spre deliciul suporterilor ,a foști jucători din diferite generații retrași din activitate. Aceștia participă la turnee și meciuri demonstrative făcând parte din istoria vie a cluburilor în cadrul cărora și-au desfășurat în mare parte cariera. Și pentru foștii jucători aceste întâlniri au o semnificație aparte, fiind un prilej de a se reîntâlni, sau chiar de a se cunoaște pentru cei care fac parte din generații diferite.


De-a lungul timpului, Rapid a avut formații de old boys care au evoluat în fața fanilor, însă niciodată nu a existat o grupare de sine stătătoare care să adune sub aceeași umbrelă foști fotbaliști ai clubului giuleștean. Dar cum totul are un început…

 

În toamna anului 2016 clubul Rapid traversa cea mai cruntă perioadă existențială din întreaga sa istorie. Fotbalul intrase în faliment și aproape dispăruse. Rapidiștii de pretutindeni nu își mai regăseau identitatea. Giuleștiul plângea cu lacrimi vișinii.

Sigur, nu o echipă de old boys ar fi putut însemna renașterea. Dar putea fi măcar o flacără care să pâlpâie și să mențină spiritul viu.

Ideea unei încercări de întoarceri la origini i-a aparținut lui Lucian Ionescu, fost ofițer de presă și director de imagine al Rapidului în două epoci diferite, dar cel mai important, suporter crescut de mic în tribuna Giuleștiului.
Trebuia pornit de la zero. Însă pârghiile existau. Ca fost slujbaș al Rapidului și ca organizator al unor evenimente dedicate fostelor glorii giuleștene, lui Ionescu îi era facil accesul la cei ridicați de galerie la rangul de idoli. I-a contactat și le-a propus un meci amical cu FC Voluntari. Au răspuns „prezent” Pancu, Iencsi, Rada, Bădoi, Caciureac, Voinea, Voicu, Iosif, Karamyan, Sava, Sardescu, jucători rapidiști din perioade diferite.

De ce un meci cu FC Voluntari, ținând cont că existau atâția adversari cu nume mult mai sonore? Răspunsul e simplu. În perioada aceea, Lucian Ionescu activa ca director de imagine la FC Voluntari. Iar clubul ilfovean era condus de Dan Leasă, alt fanatic al tribunei giuleștene. Astfel, tot ceea ce ținea de logistică s-a simplificat. Ionescu a luat sub formă de împrumut echipamente de joc și peste sigla Voluntariului a lipit-o temporar pe cea a Rapidului. Voluntariul a pus la dispoziție vestiare, terenul sintetic de joc, mingi și…echipa adversă. O echipă în care urmau să evolueze și alți foști doi jucători rapidiști, Tibi Bălan și George Galamaz, în timp ce la centru se afla arbitrul Ioan Crăciunescu.


Astfel, în data de 21 octombrie 2016 un vis devenea realitate, iar Rapid își construia o altfel de istorie.

 

FC VOLUNTARI-RAPID 8-8
Au marcat: Todoran, Chihaia (5), Maxim, Bălan/Voinea (2), Iosif, Pancu (3), Bădoi (2)
Arbitru: Ioan Crăciunescu


FCV: Lazăr (Vieru)-Todoran, Verigeanu, Țone, Ilie, Bălan, Maxim, Galamaz, Nicolae, Chihaia
Mircea Rădulescu (director tehnic)


RAPID: Sardescu-Rada, Voicu, Iencsi, Sava, Iosif, Bădoi, Karamyan, Pancu, Voinea, Caciureac
Marian Rada (antrenor/jucător), Lucian Ionescu (manager)